Sivut

maanantai 22. lokakuuta 2012

Raivaussahahommia

Tonttiamme ei juurikaan ollut hoidettu pakollisten ruohonleikkuiden lisäksi. Joten raivaussaha sai laulaa kesän aikana useampaan otteeseen.

Pahimmat puskat löytyivät talon reunustoilta ja rantasaunalta.

Ensimmäistä kertaa, kun kävimme taloa katsomassa, ei rantasaunaan meinannut päästä edes sisälle muutakuin konttaamalla puskien ali. Entinen asukas oli sitten raivannut pienen polun saunalle, kun olivat kamojaan keräilleet, mutta me halusimme eroon kaikista puskista. Ja oli muuten sitkeää tavaraa. Raivaussahalla katkastiin puskat maan tasalle ja ehtiköhän ne olla vajaa 2 kk, niin jo uutta versoa oli kasvanut lähes metri. Onneksi kaivuri tuli käymään ja kaivoi kannot pois ja vähän tasoitti maata. Päälle laitettiin nyt ensi hätään hiekkaa. Ensi kesänä tehdään tälle osastolle jotain lisää. Tavoitteena olisi pieni kesäkeittiö tai edes puugrilli. Aurinko paistaa mukavasti rantasaunan edustella pitkälle iltaan asti, joten siinä on mukava grillailla ja vilvoitella saunasta.


Saunan piha keväällä

Saunan piha raivauksen jälkeen kesällä

Talon ympäriltä haluamme ehdottomasti kaikenmaailman puskat pois. Tämä tietysti toteutuu, kun talon reunukset avataan, laitetaan salaojaputket ja tehään muutenkin fiksailuja sokkeliin ja perusmuuriin. Mutta jo pienikin raivaus teki taas ihmeitä. Nyt jopa näkee ikkunasta ulos ja löytyi myös talon numerokyltti (joka tosin ei edelleenkään näy mitenkään tielle asti).


Seinusta keväällä

Talon seinusta raivauksen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti